TEMTEX kinesio tape - kinesio taping 24

kinesio taping
 
KINESIO TAPING
AKCIÓS TERMÉKEK
TEMTEX Kinesio Tape Tourmaline, piros 5 cm x 5 m AKCIÓS ÁR...    TEMTEX Kinesio Tape Tourmaline, piros 5 cm x 5 m AKCIÓS ÁR!
3550,- Ft (ÁFA-val)
3450,- Ft (ÁFA-val)
TEMTEX ollók AKCIÓS ÁR!    TEMTEX ollók AKCIÓS ÁR!
3950,- Ft (ÁFA-val)
TEMTEX Kinesio Tape Tourmaline, fehér 5 cm x 5 m AKCIÓS Á...    TEMTEX Kinesio Tape Tourmaline, fehér 5 cm x 5 m AKCIÓS ÁR!
3550,- Ft (ÁFA-val)
3450,- Ft (ÁFA-val)

 

 

 

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

 

Csak Budapesten, előzetes telefonos megbeszélést követően.

+36 20 489 1838

KINESIO TAPING

kinesio taping

Mi is az a kinesio taping?

 

A kinesio taping egy aránylag új terápiás módszer. A 70-es évek elején egy  japán csontkovács, dr. Kenzo Kase fejlesztette ki. Európában, köztük Magyarországon csak több évtizeddel később vált ismertté. A módszer és a felhasznált eszköz, a kinesio tape, fokozatosan érték el ma ismert kinézetüket. Ma a kinesio taping módszerét az egész világon alkalmazzák, nemcsak a sportgyógyászat területén, hatékony segédeszköz a rehabilitációs kezelések, fizioterápia, pediátria, ortopédia és az állatgyógyászat területén is. A kinesio taping eljárás elasztikus szalaggal történik – a kinesio tape használatával, – amely a klasszikus rugalmatlan tapaszokhoz, kötésekhez és ortézisekhez hasonlítva forradalmi változást hozott a belső- és mozgásszervi akut és krónikus megbetegedések terápiás kezelésében.

 

A TEMTEX  kinesio tape szálai 100%-ban pamutból készültek, minden szál belsejében egy rendkívül elasztikus polimer anyag található. Így a kinesio tape hosszanti irányban igen nyúlékony, elengedés után azonban a pamutszálak eredeti hosszukra zsugorodnak. A különbség a klasszikus,  nem rugalmas tapaszokhoz képest, hogy a kinesio tape szabad mozgást enged, lehetővé teszi a szabad nyirok- és véráramlást. Ezenkívül aktiválja a szervezet önregeneráló folyamatát és csökkenti a fájdalomérzetet. A kinesio tape-et közvetlenül a bőrfelületen alkalmazzuk, kinyújtott  testrészen. Alapállapotba visszahajlítva az adott testrészt, a kinesio tape és a bőrfelület redőződni kezd és felemelkedik, így képezve helyet a bőr és izom között. A nyirok- és véráramlás a kinesio tape használata után megújul, csökken a nociceptorok (fájdalomreceptorok) ingerületbe kerülésének aránya. A kinesio tape felgyorsítja a rehabilitáció és felépülés idejét, lehetővé teszi az aktív, sportos életbe való gyors visszatérést.

 

 

A TEMTEX kinesio tape tulajdonságai:

-        100% pamutból készült

-        orvosi gyanta a ragasztóanyaga

-        hipoallergén

-        hosszanti irányban eredeti hosszúságának 140-160%-ára is kinyújtható

-        elengedés után eredeti hosszúságára ugrik vissza

-        vastagsága megegyezik a bőrével

-        a polimer elasztikus hatása közel 3-5 napig tart

-        légáteresztő – lehetővé teszi a testnedvek párolgását

-        vízálló

-        a mindennapi higiénia, sőt, úszás során sem kell eltávolítani

-        napi 24 órában 5 napig folyamatosan lehet hordani

 

A kinesio tape leggyakoribb használata:

-        az izmok túlzott igénybevétele és megterhelése esetén

-        az izomgörcsök és -sérülések megelőzése érdekében

-        az izomfelépítés tehermentesítése és javulása érdekében

-        duzzadások kezelése során

-        izületi panaszokra, laza izületre

-        kéztő-, lábtő- és kubitáliscsatorna szindrómák esetén

-        impingement szindróma esetén

-        centrális és perifériás parézis esetén

-        entezopátia esetén (teniszkönyök,golfkönyök, ugrótérd)

-        akut és krónikus vazoneurózisok, stb. kezelésére

 

 

A „kinesio“ szó görög eredetű, jelentése mozgás. Kinesio taping egy forradalmian új gyógyászati módszer, melynek alapja az izmok támogatása. Az izmoknak a mozgáson kívül a nyirok- és érhálózatok működésében, és a testhőmérsékletben is szerepet játszanak. Az izom megsérülése tehát  további egészségügyi problémákat idéz elő.

A TEMTEX kinesio tape egyedülálló tulajdonságai (melyek az emberi bőrhőz hasonlíthatók) a kinesio taping módszer helyes alkalmazásával együtt hatásos módja az akut és krónikus – nem csak mozgásszervi – betegségek kezelésének.

 

 

Bármilyen kérdés, észrevétel esetén forduljon hozzánk bizalommal. Írjon nekünk, vagy telefonáljon, örömmel állunk az Ön rendelkezésére!

BEVÁSÁRLÓ KOSÁR

A bevásárló kosár üres
BEJELENTKEZÉS

 
 
 
 
   
 
  REGISZTRÁCIÓ  
Elfelejtette a jelszavát?
Kattintson ide!
LEGKEDVELTEBB TERMÉKEINK
ÚJDONSÁGOK


HOME
   |    KINESIO TAPING
   |    ÜZLETI FELTÉTELEK
   |    KAPCSOLAT

A KINESIOTAPING 24 online áruház a méltán népszerű TEMTEX kinesio tape-ek széles választékát kínálja Önnek, már Magyarországon is.  Itt hamarosan megtalálhatja a kinesio taping egyéb segédeszközeit is, mint például tapaszrögzítőket, eszközöket a kezelt bőrfelület előkészítéséhez, tapaszeltávolítót, vagy éppen speciális ollót. A kinesio taping ma már az egész világon ismert és elismert módszer, nemcsak a sportgyógyászat területén; hatékony segédeszköz a rehabilitációs kezelések, fizioterápia, pediátria, ortopédia és az állatgyógyászat területén is. Erről részletesebben a „kinesio taping” menüpont alatt olvashat. Üzletünkben mindig van raktáron TEMTEX kinesio tape, melyet 3 munkanapon belül kézbesítünk Önnek! Amennyiben kérdése lenne, örömmel állunk a rendelkezésére!